Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Wet DBA verder uitgesteld tot 1 juli 2018

01 juni 2017

De handhaving van de wet DBA is verder uitgesteld tot in elk geval 1 juli 2018. Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes vandaag.

Als opdrachtgever of zzp'er krijg je dus tot in elk geval 1 juli 2018 geen boete of naheffing als er achteraf sprake blijkt te zijn van dienstbetrekking. Ondertussen kun je, als je dit wel wilt, gewoon gebruikmaken van de modelovereenkomsten. Let op: de uitzondering geldt nog steeds voor kwaadwillenden. De Belastingdienst kan kwaadwillenden een naheffing of verplichtingen opleggen.

Voldoende tijd

Het kabinet deed dit jaar onderzoek naar een herziening van de wet, waardoor de handhaving werd opgeschort tot 1 januari. Nu is het aan het nieuwe kabinet om keuzes te maken. Omdat opdrachtgevers en zzp'ers genoeg tijd moeten krijgen om hun werkwijze indien nodig aan te passen, is de handhaving verder uitgesteld tot in elk geval 1 juli 2018.

Lees hier de brief van staatssecretaris Wiebes.

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer