Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Ruim 18.000 aanvragen voor compensatieregeling zwangere zelfstandigen

16 oktober 2018

Het UWV meldt dat er ruim 18.000 aanvragen zijn gedaan voor een compensatieregeling voor vrouwelijke zelfstandig ondernemers die ten onrechte geen zwangerschaps- en bevallingsuitkering hebben ontvangen.

Vrouwen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, konden geen zwangerschaps- of bevallingsuitkering aanvragen. De rechter oordeelde dat dit ten onrechte was: minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) besloot een compensatieregeling te treffen.

16.000 vrouwen vragen compensatie aan

Tot 30 september 2018 konden vrouwen die in dit tijdsbestek zijn bevallen, een compensatie aanvragen voor de misgelopen zwangerschapsuitkering. Dat hebben ruim 16.000 vrouwen gedaan. Omdat zij meerdere kinderen hebben kunnen krijgen in de periode, komt het totaal aantal compensaties op 18.695.

Blog

Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Met onderstaande tips kom je als startende ondernemer minder snel financieel in de knoop


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer