Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Bedrijf starten? Denk aan je telefoonnummer

Lennart Visscher
01 september 2016

Veel ondernemers die een bedrijf starten gebruiken hun 06-nummer als telefoonnummer. Maar is dit wel slim? Ik denk van niet. Ik denk zelfs dat het belangrijk is dat je goed over je telefoonnummer nadenkt, juist in de beginfase van je onderneming. Sowieso biedt een zakelijk vast telefoonnummer veel voordelen ten opzichte van je 06-nummer, maar het heeft een aantal praktische voordelen om er bij de start van je bedrijf al rekening mee te houden.

Denk bijvoorbeeld aan je huisstijlmateriaal. Op je briefpapier, enveloppen, brochures en ander materiaal staat je telefoonnummer. Het is kostbaar om dit na verloop van tijd allemaal te moeten vervangen omdat je een nieuw telefoonnummer gaat gebruiken. Leg je telefoonnummer dus vast en gebruik het direct op al je uitingen. 

Ten tweede wil je voorkomen dat klanten of leveranciers twee telefoonnummers van je gaan gebruiken. Als je bij de start van je bedrijf, waarin je ook veel zult netwerken, iedereen je 06-nummer geeft, zal je met dat nummer in de ‘adresboeken’ komen te staan. Als je later een ander telefoonnummer gaat gebruiken, zullen veel mensen alsnog je oude nummer blijven gebruiken.

Ook komt een vast nummer een stuk betrouwbaarder over dan een 06-nummer. Een vast nummer helpt je dan ook bij het scoren van nieuwe klanten. Je bedrijf wordt er professioneler van, wat vanaf de start dus direct kan resulteren in meer orders. Je zet je concurrenten, die nog een 06-nummer gebruiken, direct op een achterstand.

Je vaste nummer kun je laten doorschakelen op je 06-nummer, zodat je kunt blijven bellen met je mobiele telefoon. Ongeacht je provider of abonnement, vast op mobiel werkt altijd. Je bent dus net zo flexibel als je gewend bent.

Lennart Visscher

Na in 2009 de opleiding Bedrijfskundige Informatica te hebben afgerond is Lennart dagelijks bezig met internet en e-commerce. Zijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het managen en optimaliseren van alle online producten die hij met zijn bedrijf Bryght wereldwijd verkoopt.

www.bryght.nl | lennart@bryght.nl | LinkedIn | 0113 - 820 241

Blog

Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Met onderstaande tips kom je als startende ondernemer minder snel financieel in de knoop


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer